**Suhaila's area**
Orang Melaka ke?
Thursday, December 16, 2010 | 8:22 AM | 4 ♥ Sweet Candy
BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM:)

ehem,first skali nk tanye,,mesti anda semua pernah dengar yg orang melaka bercakap kasar(kasau)?betul ke?ye ke orang melaka kasar?aku pun orang melaka,tak ada pulak kasar mane kan,ceh3,sebenarnya kalau nak tahu orang melaka nie bukan la kasar mana,cuma cara sebutan dan ayat yang digunakan agak kasar kedengaran,tapi bagi kami itu ayat sudah biasa di telinga.!kan3 orang melaka semua?orang melaka nie banyak guna perkataan yang lain dari yang lain,contoh"lahabau"pernah dengar tak?mesti pernah kan,,ala orang melaka nie sebenarnya mesra tau.!ini semua tanda kemesraan antara orang-orang melaka nie,,memang la sedikit kasar bunyinya bagi orang lain tetapi bagi orang melaka perkataan itu semua mengeratkan silaturrahim antara kami,mesra je bunyinye kan?hehe,jadi,anda semua janganlah salah sangka yang orang melaka nie biadap ker,kurang sopan ker,ekh3,jangan tau,orang melaka nie baik:)peramah la orang cakapkan sebab 2 la cakap bergurau pon dengar macam ade pergaduhan gempak jer kan,tengok rumah orang melaka nie,cantik kan??_pic from google.

lagi satu kan nak selitkan dan mengatakan bahawa orang melaka nie ada satu tabiat tau,tabiat mcm habit la kiranya kan,,orang melaka nie bile smpai waktu petang dekat-dekat lepas asar sebelum maghrib,,orang melaka mesti sapu rumah ataupun halaman rumah diorunk,,orang melaka nie rajen rupanya ya,,kalau tak percaya mari sini saya bawak anda jalan-jalan kat kampung melaka nie waktu petang,confirm la mesti ada aja yang tengah menyapu,x kira la nenek ke,anak dara ke,anak bujang pon ada jugak tau,,jangan ingat tak ada pulak,,huhu,cute la orang melaka nie:)*puji diri sendiri*

akhir sekali nak kongsi la sedikit makanan favourite orang melaka nieh,,bukan calang-calang nama lagi,jeng3,ASAM PEDAS.!hurm,,asam pedas nie gua cakap sama lu makan sekali nak lagi tau,,sehingga menjilat jari kaki lagi nanti,haha,tapi memang mahsyuk la,,orang yang tak pernah makan asam pedas boleh la try-try ea,,jangan lupa nak try,try la orang melaka yang masak okay.!gerenti terangkat,,kat melaka nie,kalau kedai-kedai makan yang waktu tengahari uw,,x complete rasenya kalau x ada asam pedas tau,,semua mesti ada asam pedas jugak,,sebab 2 memang mkanan kegemaran orang melaka,kalau tak jual nanti sapa pulak nak datang kedai dia yang x ada asam pedas dan dekat MELAKA nie.hee:)
slurpee!!mari-mari:P-pic from google

OK DOKIE.INI SAHAJA HARI INI.MENIKMATI LAH OKAY.SALAM:)



♥ The Boss ♥

  
 Assalamualaikum :) I am suhaila. A girl who is trying to be a better muslimah through days. Pray for Gaza, please <3

♥ Leave me a message ♥



♥ Credits To ♥

Skin By Little Miss : //Suhaila Roslan
Edit by You : SUHAILAofie