**Suhaila's area**
wind orchestra:)
Saturday, February 26, 2011 | 8:21 PM | 0 ♥ Sweet Candy
assalamualaikum guys:)

wind orchestra,,ala tak kan tak tahu kot,,a group yang pegang alat-alat muzik pas tuh maen tiup-tiup je kan,,la senang ajer kan nak bagi lagu tuh sedap,setakat blow,semua orang boleh buat kan,ye tak ye??cop-cop,,pernah tak sesiapa main orchestra kat sekolah dye?or kat mana0mana lah kna,,mesti korunk-korunk semua tahu kan gimana payahnya nak bawak satu lagu even grade dye tak berapa nak tinggi kan,,


fyou all punya information,,suhaila nieh masuk wind orchestra kat sekolah dye,,main clarinet,,hurm memang untuk sekolah berasrama penuh dan sekolah kluster yang mempunyai wind orchestra akan dijalankan satu pertandingan every year,untuk tahun nieh pertandingan akan dilangsungkan pada 22-26 april di SAS(sekolah alam shah.putrajaya)pertandingan ini dibahagikan kepada 2 division,,first division gereti lah sekolah yang memang gempak gituh,yang kalau men lagu intonation dye clean and clear la kan,,division dua pulak bukan tak bagus,tapi tak sebagus division pertama lah kan,,sejujurnya macam sekolah sue nie lah kan,,division ke dua aja,memang lah payah bagi kami nak ke division pertama,,

bak kata cikgu kami,,tahun nie dye nak GOLD untuk kitorunk,,sekarang kitorunk tengah lah berhempas pulas buat training sampai malam-malam buta kan tak kenal erti penat:)korunk-korunk doakan lah kitorunk aw.!memang ramai la ex-ex sekolah mozac yang datang untuk train kitorunk,,-abang acap-rajin dye datang nak train kitorunk taw:)

dalam wind orchestra nieh macam-macam perlu dijaga,senang cerita each not yang dimain kan kenalah clear,balance dengan satu band uw,,BMB adalah sangat penting dalam wind orchestra ini untuk menang.!B-balance M-match B-bounce,,setiap not yang diblow uw kenalah bounce,bulat,kasi sedap,,tak boleh lah keluarkan sound yang penyek,memang lah tak sedap didengar,,balancing pulak kalu satu band main,of course lah kena kasi semua instrument boleh dengar sound dye,barulah sedap:)


dengan semangat yang menggunung tinggi kami berharap tercapai lah cita-cita kami.(ceh,konon-konon la ayat skema.haha)

ok dokie,tata.assalamualaikum


♥ The Boss ♥

  
 Assalamualaikum :) I am suhaila. A girl who is trying to be a better muslimah through days. Pray for Gaza, please <3

♥ Leave me a message ♥



♥ Credits To ♥

Skin By Little Miss : //Suhaila Roslan
Edit by You : SUHAILAofie