**Suhaila's area**
the cumel journey. never forget it.immf :)
Friday, June 8, 2012 | 12:46 AM | 0 ♥ Sweet Candy
assalamualaikum :)

hey you alls.cehh,macam ramai peminat je kan ckap macam tuhh. okay sekarang memang rasa sangat tak sabar nak cerita. yeah,pasal my life. ehh,tak menarik? siapa kata.diri sendiri dan suasana nya yang membuatkan  ianya menjadi tertarik ouuuhh. !!


view from homestay :)
yeah di pagi yang hening,,sue dan keluarga bergerak ke Shah Alam. ekh nak buat apa? okay sebenarnya sue sangat semangat nak masuk universiti balik. tuhh yang sue dah gerak sehari awal before mendaftar. kami sekeluarga duduk dekat homestay. bajet macam rumah kat indonesia pulak kan nak duduk homestay nie.ahh apa aku kesah. yang penting meringankan beban ayah mama nak hantar aku. kan? meringankan beban orang tua kita bagus buatnya. heee :)

fyi,itu bukan saya. itu adik saya.hehe. sy sibuk bermandi manda.
okay menggunakan GPS yang ada lebih kurang 2 jam setengah bercampur sekali masa dengan stop di R&R. hee. sampailah kita di shah alam. duduk dekat Pangsapuri Resak yang berdekatan dengan puncak perdana. depan homestay ada swimming pool. memang lenjan la mandi manda bertukar jadi budak kecik before masuk U. hehe. duduk satu malam jer. taksempat nak pergi i-City. ayah nak tengok bola malam tuhh. hee.
maggi kosong pun sedap taw time merantau.asalkan mama yang masak.. ilove you mama.

my little brother.trust me,miss you so much syg  :)
okay then pagi bangun awal. terus terjun dalam swimming pool ngan my little brother. even bukan sue yang the youngest sister.nak jugak swimming2 dalam tuhh. haha. cakap kat hati for the last time before masuk U. tak salah mandi sekali sekala. kuikui. selepas puas bermandi manda sampai pukul sembilan lebih kurang balik masuk rumah,i mean homestay siap-siap nak pergi daftar. da siap pakai baju kurang,lepas tuh teringat yang malam tadi iron baju kurung je. tudung tak iron lagi sebab takut komot,tetapi memang betul peribahasa nie.malang tidak berbau. adik-adik tahu tak apa maksud dia? mehh akak terangkan,tapi sebelum tuhh nak cakap yang akak bukan cikgu BM taw.haha. okay malang tak berbau bermaksud. alaa,takkan tak tahu? sebab malang bukan najis la dia tak berbau. wee.alaaa,korunk pandai. tak perlu nak explain lg kan? :)

yeahh,tudung indon mari !!
okay,tak habis habis pasal malang perkara tak sebut punn. lepas siap aje pakai baju kurung pulas tombol pintu. puuuppp!! black out ! yeah,macam tuh la bunyi black out.wee,,geram. nak pakai tudung apa nie? dah la nak g daftar. kenela paki wongi-wongi. contik contik kan. haish,nasib ada bawak tudung serbaguna. walaupun tak beriron tetap kukuh muncungnya. haha. okay,tudung indon hitam yang dijual di malaysia. sue pun beli kat malaysia jer. tak kuasa nak g indon semata-mata nak beli tudung serbaguna tuhh. -_-'. hee. tibai jer pakai.

checkouthotel.ehhsalah,homestay. then 15 minit lebih kurang perjalanan tibalah kami di puncak segala puncak di alam ini. UiTM Puncak Alam!!! :D disambut mesra dengan majlis perwakilan pelajar dan pembantunya. yeahhh,,ada procedure taw bila sampai. first kakak tuh terus bg R3.ehh apa tuh? ohh,RAFFLESIA 3. itu kolej kediaman namanya. so drop barang satu family diperlukan untuk bawak semua barang sue. haha. lepastuh dapat kunci rumah. yang bertanda R3208-C5. issshhh,kenapa panjang sangat nie?takfaham.rupanya R3-kolej kediaman.2-level 2.08-num rumah. C5-num perabot. waa. baru faham. R3 ada 9 tingkat. walaupun sue level 2 jer.tapi tetap mengada-ngada nak naik lif jugak ! haha. lepas dah masuk bilik kemas sikit-sikit borak ngan family roommate. dalam 30 minit. turun bawah. lepas tuh nampak satu notis kena pakai kasut bertutup. sue pandang bawah tengok kaki yang comel alaaaaa,,,kasut sue terlopong pulak. mama teman balik naik atasg tukar kasut. lepas tuhh keluarkan iron mama suruh tukar tudung pakai tudung yang tak berpeluang di iron tadi. yeaahh,dapat punn pakai tudung tuhhkan. 15 minit selepas tuhh,turun. lepas tuh pergi KKPR untuk makan.

yeahh,kita dah dapat iron tudung nie :)
tiba-tiba... ayah dengan muka marah,,cakap tayar kereta dah kena kunci !! ahh kenapa? sebab letak lama sangat. actually lepas drop barang jer ayah kena alihkan kereta ketempat padang yang luas kat bawah. uitm buat macam nie untuk elakkan sesak. dah kerete ayah tak kena gerak. satu hal lagi ayah kena cari pihat terlibat. cari dah la penat kena saman RM 50 lagi. aduuuhh,apa punya malapetaka la nie. parent or family kena naik bus untuk datang kediaman kitorunk time pendaftaran hari tuhh. wuwuwuwu. lepas tuhh baru mama ayah dapat makan. da habis makan borak sikit dahlambai-lambai,dah naik bus.yeaahh,,bye my sayang sgt family :) dah lama tak berpisah rasanya. sebakk ouhh time tuh. bila tengok ashraaf lambai-lambai,mama,ayah,kak areen,ija. shob... nak nangis, tapi! cool cool wa lax wa cool. macam tak biasa pulak. duduk hostel 5 tahun,duduk plkn tiga bulan dah buat pekara ini seperti perkara biasa. okay then to be continued. about MDS. apa tuhh? tunggu sedutan selepas ini..

sementara menunggu ayah bayar saman. haha.

PALAM di malam hari.


boiboiboi. assalamualaikum ! :)
                                                                                             

♥ The Boss ♥

  
 Assalamualaikum :) I am suhaila. A girl who is trying to be a better muslimah through days. Pray for Gaza, please <3

♥ Leave me a message ♥



♥ Credits To ♥

Skin By Little Miss : //Suhaila Roslan
Edit by You : SUHAILAofie