**Suhaila's area**
out to KLCC.
Saturday, June 9, 2012 | 8:46 AM | 0 ♥ Sweet Candy
assalamualaikum.

yeah,,hari yang penuh dengan cabaran dan segalanya. mari kita tempuh bersama-sama supaya tak sesat pada esok hari kan? huhu. sediakan payung sebelum hujan. okay,peribahasa untuk hari nie okay :) sediakan payung sebelum hujan bermaksud sediakan persediaan sebelum sesuatu yang tak diingini berlaku. okay faham anak-anak muridku? wee. cikgu suka anda semua faham !

let begin the story. okay last night memang sangat penat ohh. bukan sebab banyak berjalan tetapi sebab tak makan dari pagi. betul laaa nasi memang sangat ruji dan penting bagi lidah orang melayu macam sue. act cina campur melayu. tapi kalau dah kat malaysia kan. orang india pun nak makan nasi taw. haha. yeah da penatt,tidur pun awal. set alarm kat hp supaya boleh bangun subuh esok paginya means pagi nie lah ya. :)  titititititototototototoot. ouhhhh,alarm da bunyi laa. dengan longlai lembiknya bangun dari katil kesatkesat mata yang bersih tanpa sebarang najis (haha) masuk dalam toilet ambil wudhu' dan berjumpa dengan si Dia pada waktu subuh. selepas selesai date,mata rasa ngantuk semula dan buummmm !! baring dan tidur atas katil semula. memang macam tuh bunyi katil kat palam. jangan terkejutt. haha.

hey sweety i love you. ekhh? ada msg masuk laa. tengok jam waaa,pukul 8.40 pagi ? gila lama tertidur. msg pun tanya jadi tak keluar hari nie. amik kau teris call obie dengar dengar suara dia pun macam ikan lunyai jer. okay tanpa melengahkan masa terus dua-dua mandi. nak cepat niee,,cakap nak pergi KL hari nie. okay dah siap wongi-wongo,comel comol kitorunk punn pergi breakfast kat KKPR sementara tunggu lagi dua orang manusia untuk siap dan keluar bersama kami. irfan dan luqman. sesudah sampai dato' 2 orang kami pun pergi ke bus stop untuk menunggu rapid kl. berdasarkan pengalaman yang sekali sahaja bus yang patut dinaiki ialah bus rapid kl U90 untuk bawak ke bandar shah alam ya. pengalaman gila naik rapid.sue hampir jadi lempeng plus roti canai time first-first bus tuh gerak aw. driver memang amik lesen F1 siutt. inertia dia sangat melampau ! dah la sue duduk belakan budak lelaki time tuhh bus gerak jer,,, ehhhhhh!!!! amik kauu bergerak dia nak jatuh kat sue. nasib la irfan tarik tangan dia. kalau tak memang tak sempat nak g KL wassalam sue dalam bus rapid KL. first page kosmo! esok.haha.

rapid yang sangat rapid !
luqman dan irfan.
okay punya lah lama dalam rapid macam 1 hour lebih kurang dengan rapi yang sangat rapid sangat mencabar kena pegang jer tiang uw. dah la berdiri. naik kejang kaki haa bila sampai bus stop section 2 shah alam. turun then duduk. semua duduk and wondering,,apa nie? nak pergi mana nie? kat mana nie? ouhhhh. 10 minits duduk termenung then putuskan pergi tanya orang."kak kak,bus yang mana pergi KL ya?" "ouh,tuuuuhhhh" U80 adalah bus untuk ke Kuala Lumpur ya adik-adik. okay naik. lupa nak cakap dari palam ke bandar shah alam RM2 dan dari situ ke KL RM3. kira sendiri ya :) tak lama punn kitorunk turun dekat Pasar Seni. then naik LRT decide untuk ke KLCC.   ke Pasar Seni tadi lebih kurang 30 minit jer kutt. naik LRT untuk ke KLCC dalam 10 minit sahaja. keluar then terus naik ke food court KLCC. berlunchkan Mcd sahaja di tempat yang sangat sesak di KLCC pada hari SABTU ! grrr. selesai makan pergi beratur di line ticket movie. bapak pe... panjang gilaa! tapi beratur jugak. tapi last-last irfan cakap takut tak sempat solat asar nanti. so we all choww.

lunch.
nak cari surau lagi satu. gila arrr boleh tak jumpa. penat cari kutt. last-last irfan bawak pergi coffee bean. irfan suruh try air yang buat kita tak tidur malam kat situ. huhu. okay then sue and obie tanya "how much?" then he said "on me". waaaa!!!! syukur dalam hati :) so kami pun duduk rest. take picture sana sini. sambil minum air orang gila. haha. dalam 15 minit duduk. tiba-tiba ada orang datang salam segala bagai. sue stunted gila. tiba tiba obie keluarkan suara "SHAUFI". ouhhh,,datang juga si shaufi nie. thanks ya kau sanggup datang dari balakong ke KLCC dengan motor sahaja. hee.:) memakai baju coklat dan G.note di tangan. phewww. ex ketua batch datang wooo. then borak sekejap lepas tuh amik kesempatan gunakan dia untuk tunjukkan arah surau. cettt,rupanya dia pun tak jumpa. last dia bg solution suruh kitorunk solat dekat masjid as syakirin yang ada dekat depan KLCC. terbaikk. thanks! sementara uw shaufi pergi makan sebab dia dah solat. so kitorunk solat then irfan asyik ngadu ngantuks jer. dia pun tidur dengan cumelnya di masjid. yeahh,obie dapat merakamkan saat kecomelan itu.haha.
the coffee bean.

tuan si pembelanja air.
cik sue. cik obie.
yeah,itu dye KB kita. upps,ex :p
sue buat peace. :)
masjid as syakirin.
sementara mereka berehat shaufi yang rajin datang semula ke arah masjid dan kami berborak semula. lepas tuhhduduk kat taman permainan borak lagi,take picture sana sini,gelak sana sini,pandang sana sini.cotcetcotcet. shaufi kena gerak balik. sebabdua ada training basketball petang tadi. bye bye shaufi. time kitorunk borak uw tak jauh dari masjid punn. so,dengar da azan asar berkumandang. tanpa melengahkan masa kami pergi solat :) lepas solat cari jalan balik. masuk balik KLCC cari pintu yang susah nak jumpa,dah jumpa beli token untuk ke KL Sentral. dalam masa tuh,pergi beli air,dahhaus sangat. amik kauu. tiga botol aku beli air. dapat imagine kan macam mana haus nya rasa? macam lepas sukaneka kutt. haha. dah sampai kami pergi beli ticket taxi.tak larat da nak menapak naik bus yang payah dan rapid tuhh. huhu. RM52  dari KL Sentral ke Puncak Alam.

ticket taxi.
okay dapat bereha dalam taxi. irfan menjadi penghibur pakcik taxi. obie berborak dengan luqman. aku? layan mp3jerr. penattt sgts. lebih kurang pukul 7.15 malam kami selamat tiba di PALAM. Alhamdulillah :)

mereka.

semula. from the back.

okay,moral of the story : kami dah tahu jalan,banyak experience.even tak jalan g mana sgt punn tetap okay. lain kali boleh pergi lagi. credits to obie,luqman,irfan and shaufi menghiburkan keadaan :)

♥ The Boss ♥

  
 Assalamualaikum :) I am suhaila. A girl who is trying to be a better muslimah through days. Pray for Gaza, please <3

♥ Leave me a message ♥



♥ Credits To ♥

Skin By Little Miss : //Suhaila Roslan
Edit by You : SUHAILAofie